Steeds op reis en altijd thuis
Steeds op reis en altijd thuis

Uitgever:
Poëziecentrum vzw

Publicatie:
01-02-2019

ISBN:
9789056551278

Kopen:
www.poeziecentrum.be

In de bloemlezing Steeds op reis en altijd thuis staan de gedichten ‘Onder water’ en ‘Alles onder nul is een gevoelskwestie’ van de hand van Meity Völke, samen met 98 andere beste gedichten van de Nederlandse en Vlaamse inzenders voor de tiende Turing Gedichtenwedstrijd 2018.

In de bloemlezing Steeds op reis en altijd thuis staan de 100 beste gedichten van de Nederlandse en Vlaamse inzenders voor de tiende Turing Gedichtenwedstrijd 2018. Gedichten over de liefde, over de dood, over natuur, over afscheid en familie. M. Vasalis beschreef de liefde in het gedicht ‘Moeder’ als volgt: ‘En altijd droeg zij om haar bruine hals / dezelfde ketting met een ronde maansteen, / waar in een neevlig blauw een kleine gele maan scheen. / Voorgoed doordrongen door haar kalm geruis / waren wij steeds op reis en altijd thuis.’
Laat u op reis nemen door de gedichten in deze jubileumeditie.

De Turing Gedichtenwedstrijd kent de grootste geldprijs voor één gedicht ter wereld: de winnaar ontvangt 10.000 euro. Een grote (voor)jury van deskundigen uit de kringen van poëzietijdschriften Awater en Poëziekrant beoordeelt de gedichten op basis van anonimiteit.

De eindjury (Neske Beks, Radna Fabias, Françoise Geelen en Jeroen van Kan) staat dit jaar opnieuw onder leiding van Tsead Bruinja.

Steeds op reis en altijd thuis